Willis and Towers Watson have merged. Visit willistowerswatson.com

Download PDF (33KB)

Willis lanceert DARCstar- Lighten up the future

Elke D&O claim gedekt, tenzij uitgesloten. Dat is het unieke aan DARCstar, de door Willis ontwikkelde oplossing voor het feit dat een gebruikelijke D&O-polis niet in alle gevallen aansluit als een claim of omstandigheid zich voordoet. Deze oplossing is vooral geschikt voor grotere multinationals, beursgenoteerde bedrijven en commerciële & financiële instellingen.

De conventionele D&O voorwaarden sluiten niet in alle gevallen aan bij een claim of omstandigheid. De knelpunten rondom de conventionele D&O polissen en de oplossing DARCstar zijn besproken tijdens door Willis en Houthoff Buruma georganiseerde seminars 25 en 26 september j.l.

Met DARCstar is iedere D&O claim, tenzij uitgesloten gedekt. Deze oplossing heeft een beperkt aantal uitsluitingen. De belangrijkste definities claim, aanspraak, schade en nalatig handelen zijn ruim. Deze combinatie zorgt voor een ruime dekking. Tevens worden kosten bij interne en externe onderzoeken door DARCstar zo snel mogelijk vergoed.

Om discussies bij schadeafhandeling te voorkomen heeft DARCstar in plaats van de rubrieken Side A (dekking voor bestuurders) en Side B (dekking voor entiteit indien bestuurder een vrijwaring heeft) één rubriek. Hierdoor worden discussies bij schadeafhandeling vermeden en zal geen eigen risico van toepassing zijn.

DARCstar is een door verzekeraars geaccepteerde oplossing. De beschikbare capaciteit in de markt is ruim EUR 600 miljoen.

Indien u meer wilt weten of DARCstar of uw huidige D&O polis, aarzel dan niet contact op te nemen.